Tarih: 05.06.2015 11:50
Ankara Büyükşehir Belediyesi 2015 Çocuğu Sünnet Ettirecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gelenekselleşen sünnet organizasyonunda bu yıl 2015 çocuk sünnet edilecek. Organizasyona Haymana’dan da başvurular alınacak. Çocuğunu sünnet ettirmek isteyen aileler Haymana Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilir.

Türkiye’ye örnek olan ve 2000 yılından bu yana devam eden sünnet organizasyonunun tüm masrafları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Başkent’te yaşayan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik düzenlenen etkinlikle her yıl, o yılın rakamı kadar çocuk sünnet ettiriliyor.
Çeşitli etkinliklerin ve hediyelerin de dağıtıldığı sünnet organizasyonu ile Büyükşehir Belediyesi, Başkentli çocukların bu özel günlerinde yanlarında olarak, sünnetlerini ücretsiz olarak gerçekleştiriyor.

BAŞVURU KOŞULLARI

Kayıtların, 31 Ağustos 2015 tarihine kadar süreceği organizasyonda çocuklarını sünnet ettirmek isteyen aileler; Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne Bağlı Gençlik Merkezleri, Çocuk Kulüpleri, Aile Yaşam Merkezleri ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Halkla İlişkiler Bankosu’ndan ve Haymana Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğünden kayıt yaptırabilecek.  Sünnet olacak çocuğun ve velinin kimlik fotokopisi ile aile dar gelirli olduğunu belgeleyen fakirlik belgesini kayıt sırasında yanında bulunduracak.

6-12 yaş aralığındaki çocukların sünnet edileceği organizasyonda Büyükşehir tarafından çocuklara sünnet kıyafeti hediye edilecek.