Tarih: 18.03.2016 13:12
Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Anma Törenleri Yapıldı

Haymana’da Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı ve Şehitler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Törenlerin ilki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Buradaki törene Haymana Kaymakamı Turan ERDOĞAN, Haymana Garnizon Komutanı Ömer SEYHAN, Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT, İlçe Emniyet Müdürü Serdal BİLGİN, Haymana Belediyesi Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, belediye bürokratları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Haymana Garnizon Komutanı Ömer SEYHAN Çanakkale Zaferi’nin hiçbir gücün bu vatanın birlik ve beraberliğini bozamayacağını dünyaya gösterdiğini ifade ederek bu vatan uğruna şehit olanların isimlerinin arş’a ruhlarının ise cennete intikal ettiğini söyledi.

Daha sonra kalabalık bir kortej eşliğinde asri mezarlığa gidilerek buradaki şehit mezarları ziyaret edildi. Mezarlıkta Haymana Müftüsü Ahmet DANIŞMAN ve müftülük görevlileri şehit mezarları başında dualar ve Kuran-ı Kerim okudu.

Haymana Belediyesi bu özel gün dolayısıyla Türk Bayrağı dağıttı.