1955 yılında Haymana Yenice'de (Sındıran) doğdum. Eğitimimi tamamladıktan ve askerlik görevimi yaptıktan sonra 1977 yılında Ankara’da çalışma hayatıma başladım. Başta demir–çelik ve inşaat sektörü olmak üzere, şehir planlaması, imar çalışmaları, içme suyu entegre tesisleri ile Ansera AVM’nin yapımının da aralarında bulunduğu birçok alanda faaliyetlerde bulundum. Evliyim 3 çocuk ve 5 torun sahibiyim.

1999 yılında  Ankara 1.Bölge Milletvekili adayı oldum. 2004 mahalli seçimlerinde AK Parti 1.Sıra İl Genel Meclis Üyesi, 2009 Mahalli İdare Seçimlerinde AK Parti 1.Sıra İl Genel Meclis Üyesi seçildim. Ankara Vakfı Üyeliğim, Ankara Meclisi Derneği Kurucu Üyeliğim devam etmektedir. Haymana Dernekleri Federasyon Başkanlığı görevinde bulundum.

30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Haymana Belediye Başkanlığı'na seçildim. Halen bu göreve Adalet ve Kalkınma Partisi  çatısı altında devam etmekteyim.

SON KALE HAYMANA, ŞİFALI TERMAL SUYU, SABUNU VE YÖRESEL ÜRÜNLERİYLE ALTINKÖY’DE

Son Kale Haymana, Şifalı Termal Suyu, sabunu ve yöresel ürünleriyle Altınköy’de
Yazdır / Tarih: 2020-11-13

Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı'nın davetiyle Altınköy Açık Hava Müzesi'nde misafir olan ilçe belediyeleri arasında Haymana’da yerini aldı. Haymana Belediyesi'nin tanıtım standının açılışını, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, AK Parti Haymana İlçe Başkanı İsmail Can ile Haymana ve Mamak Belediye Meclis üyeleri gerçekleştirdi. Haymana Belediyesi standı 15 Kasım Pazar akşamına kadar ziyaretçilere açık olacak.

Balcı “Şifanın adresi Haymana”

Altınköy'e konuk olan her ilçe belediyesinin Altınköy'e değer kattığını söyleyen Başkan Asım Balcı “Haymana dünyaca ünlü, çok önemli bir kaynağa sahip. Haymana'nın şifalı suları çok değerli bir sağlıkkaynağı. Altınköyümüze hem renk hem de sağlık kattılar. Haymana'yı yakından tanımak isteyen herkesi, Altınköy Açık Hava Müzesi'ni ziyaret etmeye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Turgut “Hem Altınköy’e hem de Haymana’ya bekliyoruz”

Dünyanın tescilli en iyi termal suyuna sahip ve Milli Mücale’de Son Kale olan Haymana’yı Altınköy’de tanıtmaktan memnun olduklarını belirten Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut “Altınköy Açık Hava Köy müzesi Ankara’mızın en güzel yerlerinden biri. Bizler de Asım Balcı başkanımızın davetiyle standımızı açtık. Pazar akşamına kadar Milli Mücadele’nin Son Kalesi Haymana’mızın dünyanın tescilli en iyi termal suyu olmak üzere sabunumuzu, sucuğumuzu ve diğer yöresel ürünlerimizi Ankaralı ve Altındağlı hemşehrilerimize tanıtacağız. Tüm Ankaralıları Altınköy’e ve Haymanamıza bekliyoruz. Bize bu imkânı sağlayan Altındağ Belediye Başkanımız Sayın Asım Balcı’ya ve Altındağ Belediyesi’ne şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, kurdele kesiminin ardından standı gezen Başkan Balcı’ya Haymana Termal Suyunun tescil belgesini gösterip, bilgi verdi.

Haymana standında belediyenin yanı sıra Haymana Halk Eğitim Merkezi, Hayme Ana Sabun kooperatifi, Ürofiz Termal Otel ve Can Tavukçuluk da yer alıyor.