SON KALE HAYMANA, ŞİFALI TERMAL SUYU, SABUNU VE YÖRESEL ÜRÜNLERİYLE ALTINKÖY’DE

Son Kale Haymana, Şifalı Termal Suyu, sabunu ve yöresel ürünleriyle Altınköy’de
Yazdır / Tarih: 2020-11-13

Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı'nın davetiyle Altınköy Açık Hava Müzesi'nde misafir olan ilçe belediyeleri arasında Haymana’da yerini aldı. Haymana Belediyesi'nin tanıtım standının açılışını, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, AK Parti Haymana İlçe Başkanı İsmail Can ile Haymana ve Mamak Belediye Meclis üyeleri gerçekleştirdi. Haymana Belediyesi standı 15 Kasım Pazar akşamına kadar ziyaretçilere açık olacak.

Balcı “Şifanın adresi Haymana”

Altınköy'e konuk olan her ilçe belediyesinin Altınköy'e değer kattığını söyleyen Başkan Asım Balcı “Haymana dünyaca ünlü, çok önemli bir kaynağa sahip. Haymana'nın şifalı suları çok değerli bir sağlıkkaynağı. Altınköyümüze hem renk hem de sağlık kattılar. Haymana'yı yakından tanımak isteyen herkesi, Altınköy Açık Hava Müzesi'ni ziyaret etmeye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Turgut “Hem Altınköy’e hem de Haymana’ya bekliyoruz”

Dünyanın tescilli en iyi termal suyuna sahip ve Milli Mücale’de Son Kale olan Haymana’yı Altınköy’de tanıtmaktan memnun olduklarını belirten Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut “Altınköy Açık Hava Köy müzesi Ankara’mızın en güzel yerlerinden biri. Bizler de Asım Balcı başkanımızın davetiyle standımızı açtık. Pazar akşamına kadar Milli Mücadele’nin Son Kalesi Haymana’mızın dünyanın tescilli en iyi termal suyu olmak üzere sabunumuzu, sucuğumuzu ve diğer yöresel ürünlerimizi Ankaralı ve Altındağlı hemşehrilerimize tanıtacağız. Tüm Ankaralıları Altınköy’e ve Haymanamıza bekliyoruz. Bize bu imkânı sağlayan Altındağ Belediye Başkanımız Sayın Asım Balcı’ya ve Altındağ Belediyesi’ne şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, kurdele kesiminin ardından standı gezen Başkan Balcı’ya Haymana Termal Suyunun tescil belgesini gösterip, bilgi verdi.

Haymana standında belediyenin yanı sıra Haymana Halk Eğitim Merkezi, Hayme Ana Sabun kooperatifi, Ürofiz Termal Otel ve Can Tavukçuluk da yer alıyor.