1955 yılında Haymana Yenice'de (Sındıran) doğdum. Eğitimimi tamamladıktan ve askerlik görevimi yaptıktan sonra 1977 yılında Ankara’da çalışma hayatıma başladım. Başta demir–çelik ve inşaat sektörü olmak üzere, şehir planlaması, imar çalışmaları, içme suyu entegre tesisleri ile Ansera AVM’nin yapımının da aralarında bulunduğu birçok alanda faaliyetlerde bulundum. Evliyim 3 çocuk ve 5 torun sahibiyim.

1999 yılında  Ankara 1.Bölge Milletvekili adayı oldum. 2004 mahalli seçimlerinde AK Parti 1.Sıra İl Genel Meclis Üyesi, 2009 Mahalli İdare Seçimlerinde AK Parti 1.Sıra İl Genel Meclis Üyesi seçildim. Ankara Vakfı Üyeliğim, Ankara Meclisi Derneği Kurucu Üyeliğim devam etmektedir. Haymana Dernekleri Federasyon Başkanlığı görevinde bulundum.

30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Haymana Belediye Başkanlığı'na seçildim. Halen bu göreve Adalet ve Kalkınma Partisi  çatısı altında devam etmekteyim.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!
Yazdır / Tarih: 2020-10-29

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milletinin kenetlenmesiyle kazanılan Milli Mücadele'nin ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması, tarihte az görülen bir destandır.
"Son Kale Haymana" bu mücadelenin en önemli kilometre taşlarından biri olmuş ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında üzerine düşeni kahramanca yapmıştır.
Bu anlamlı günde aziz şehitlerimizi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.

Özdemir TURGUT