1955 yılında Haymana Yenice'de (Sındıran) doğdum. Eğitimimi tamamladıktan ve askerlik görevimi yaptıktan sonra 1977 yılında Ankara’da çalışma hayatıma başladım. Başta demir–çelik ve inşaat sektörü olmak üzere, şehir planlaması, imar çalışmaları, içme suyu entegre tesisleri ile Ansera AVM’nin yapımının da aralarında bulunduğu birçok alanda faaliyetlerde bulundum. Evliyim 3 çocuk ve 5 torun sahibiyim.

1999 yılında  Ankara 1.Bölge Milletvekili adayı oldum. 2004 mahalli seçimlerinde AK Parti 1.Sıra İl Genel Meclis Üyesi, 2009 Mahalli İdare Seçimlerinde AK Parti 1.Sıra İl Genel Meclis Üyesi seçildim. Ankara Vakfı Üyeliğim, Ankara Meclisi Derneği Kurucu Üyeliğim devam etmektedir. Haymana Dernekleri Federasyon Başkanlığı görevinde bulundum.

30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Haymana Belediye Başkanlığı'na seçildim. Halen bu göreve Adalet ve Kalkınma Partisi  çatısı altında devam etmekteyim.

MEVLİD KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN!

Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun!
Yazdır / Tarih: 2020-10-28

Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun! Rahmet elçisi Hz. Muhammed (SAV) efendimizin dünya’ya teşriflerini ifade eden Mevlid Kandili'nin, tüm dünyada ve ülkemizde, sevgi, adalet, mutluluk, sağlık ve huzur ikliminin hâkim olmasına vesile olmasını diliyor, tüm İslam âleminin, aziz milletimizin ve hemşehrilerimin Mevlid Kandili'ni kutluyorum. Hayırlı Kandiller!   Özdemir TURGUT Haymana Belediye Başkanı