1955 yılında Haymana Yenice'de (Sındıran) doğdum. Eğitimimi tamamladıktan ve askerlik görevimi yaptıktan sonra 1977 yılında Ankara’da çalışma hayatıma başladım. Başta demir–çelik ve inşaat sektörü olmak üzere, şehir planlaması, imar çalışmaları, içme suyu entegre tesisleri ile Ansera AVM’nin yapımının da aralarında bulunduğu birçok alanda faaliyetlerde bulundum. Evliyim 3 çocuk ve 5 torun sahibiyim.

1999 yılında  Ankara 1.Bölge Milletvekili adayı oldum. 2004 mahalli seçimlerinde AK Parti 1.Sıra İl Genel Meclis Üyesi, 2009 Mahalli İdare Seçimlerinde AK Parti 1.Sıra İl Genel Meclis Üyesi seçildim. Ankara Vakfı Üyeliğim, Ankara Meclisi Derneği Kurucu Üyeliğim devam etmektedir. Haymana Dernekleri Federasyon Başkanlığı görevinde bulundum.

30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Haymana Belediye Başkanlığı'na seçildim. Halen bu göreve Adalet ve Kalkınma Partisi  çatısı altında devam etmekteyim.

CİMCİME MEYDANI RENKLENDİ

Cimcime Meydanı renklendi
Yazdır / Tarih: 2020-10-21

Haymana Belediyesi altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Cimcime Meydanı’nda yapılan çevre düzenlemesi sonunda meydan yepyeni renkli bi çehreye kavuştu.

Renkli ve desenli özel tasarım asfalt kullanıldı

İki kat asfaltın atıldığı meydanda atılan ikinci kat asfaltta Tip 3 denilen ince ve özel bir asfalt kullanıldı. Renkli ve desenli olarak dizayn edilen asfaltın serimi için İstanbul’dan özel bir ekip geldi. Asfalt üzerinde “Haymana Belediyesi”, “Son Kale Haymana” ve “Suyun Şifaya Dönüştüğü Yer” logoları da yer aldı.

Turgut “ Cimcime Meydanı şık bir görünüm kazandı”

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut “Cimcime Meydanı, Merkez Park ve çevre sokakları kapsayan yaklaşık 5000 metrekarelik bir alanda çevre düzenlemesi çalışması gerçekleştirdik. Özel tasarım, renkli ve desenli bir asfalt oldu. Yine bu asfalt için İstanbul’dan özel bir ekip geldi. Cimcime Meydanımız turistik bir ilçeye yakışır şık bir görünüm kazandı. Haymana’mıza hayırlı olsun.” dedi.