1955 yılında Haymana Yenice'de (Sındıran) doğdum. Eğitimimi tamamladıktan ve askerlik görevimi yaptıktan sonra 1977 yılında Ankara’da çalışma hayatıma başladım. Başta demir–çelik ve inşaat sektörü olmak üzere, şehir planlaması, imar çalışmaları, içme suyu entegre tesisleri ile Ansera AVM’nin yapımının da aralarında bulunduğu birçok alanda faaliyetlerde bulundum. Evliyim 3 çocuk ve 5 torun sahibiyim.

1999 yılında  Ankara 1.Bölge Milletvekili adayı oldum. 2004 mahalli seçimlerinde AK Parti 1.Sıra İl Genel Meclis Üyesi, 2009 Mahalli İdare Seçimlerinde AK Parti 1.Sıra İl Genel Meclis Üyesi seçildim. Ankara Vakfı Üyeliğim, Ankara Meclisi Derneği Kurucu Üyeliğim devam etmektedir. Haymana Dernekleri Federasyon Başkanlığı görevinde bulundum.

30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Haymana Belediye Başkanlığı'na seçildim. Halen bu göreve Adalet ve Kalkınma Partisi  çatısı altında devam etmekteyim.

HAYMANA BELEDİYESİ MOBİL UYGULAMASI YAYINDA

Haymana Belediyesi Mobil uygulaması yayında
Yazdır / Tarih: 2020-10-21

Teknolojinin günden güne ilerlemesi ve özellikle akıllı telefonlarla hayatımızın her anında olması vatandaş ve devlet kurumları arasındaki iletişimin boyutunu değiştirip, hızlandırıyor.

Teknolojinin dönüştüğü ve ulaştığı noktadan geri kalmamak ve vatandaşların belediyeyle ilgili her konuda hızlı bir şekilde haberdar olup katılımda bulunması için Haymana Belediyesi de “Mobil Demokrasi Türkiye” uygulamasına dâhil oldu.

Mobil demokrasi Türkiye nedir?

Vatandaşların belediyelerin hizmetlerinden haberdar olacakları, yaşadıkları kentle ilgili görüş ve önerilerine sunabilecekleri bir uygulama olan Mobil Demokrasi Türkiye uygulaması App Store ve Google Play’den indirilebiliyor. Uygulamayı indiren vatandaşlar telefonlarının konumunu açtıklarında bulundukları lokasyondaki belediyenin sayfasına giriyor. Buradan belediye hizmetleri, altyapı çalışmaları, nöbetçi eczaneler gibi konular hakkında bilgi sahibi olup “Çek/Gönder” paneliyle görüş ve önerilerini sunup, anketlerle yaşadıkları yerle ilgili kararlarda fikir bildirebilecek.

Turgut “Katılımcı bir anlayışla hareket etmemizi sağlayacak”

Uygulamanın vatandaş ile belediye arasındaki iletişimi kolaylaştıracağına inandığını belirten Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut “Önemli ve yararlı bir hizmet olarak görüyorum. Tabii bu uygulamanın verimli olabilmesi için her hemşehrimizin telefonuna indirmesi gerekiyor. Böylelikle vatandaşlarımız ilçemizle ilgili konularda fikir sahibi olup görüşlerini bildirebilecek. Hemşehrilerimizin geri dönüşleri bizler için de önem arz ediyor, bu sayede hizmet kalitemizin artacağına inanıyorum.” dedi.