HAYMANA BELEDİYESİ MOBİL UYGULAMASI YAYINDA

Haymana Belediyesi Mobil uygulaması yayında
Yazdır / Tarih: 2020-10-21

Teknolojinin günden güne ilerlemesi ve özellikle akıllı telefonlarla hayatımızın her anında olması vatandaş ve devlet kurumları arasındaki iletişimin boyutunu değiştirip, hızlandırıyor.

Teknolojinin dönüştüğü ve ulaştığı noktadan geri kalmamak ve vatandaşların belediyeyle ilgili her konuda hızlı bir şekilde haberdar olup katılımda bulunması için Haymana Belediyesi de “Mobil Demokrasi Türkiye” uygulamasına dâhil oldu.

Mobil demokrasi Türkiye nedir?

Vatandaşların belediyelerin hizmetlerinden haberdar olacakları, yaşadıkları kentle ilgili görüş ve önerilerine sunabilecekleri bir uygulama olan Mobil Demokrasi Türkiye uygulaması App Store ve Google Play’den indirilebiliyor. Uygulamayı indiren vatandaşlar telefonlarının konumunu açtıklarında bulundukları lokasyondaki belediyenin sayfasına giriyor. Buradan belediye hizmetleri, altyapı çalışmaları, nöbetçi eczaneler gibi konular hakkında bilgi sahibi olup “Çek/Gönder” paneliyle görüş ve önerilerini sunup, anketlerle yaşadıkları yerle ilgili kararlarda fikir bildirebilecek.

Turgut “Katılımcı bir anlayışla hareket etmemizi sağlayacak”

Uygulamanın vatandaş ile belediye arasındaki iletişimi kolaylaştıracağına inandığını belirten Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut “Önemli ve yararlı bir hizmet olarak görüyorum. Tabii bu uygulamanın verimli olabilmesi için her hemşehrimizin telefonuna indirmesi gerekiyor. Böylelikle vatandaşlarımız ilçemizle ilgili konularda fikir sahibi olup görüşlerini bildirebilecek. Hemşehrilerimizin geri dönüşleri bizler için de önem arz ediyor, bu sayede hizmet kalitemizin artacağına inanıyorum.” dedi.