1955 yılında Haymana Yenice'de (Sındıran) doğdum. Eğitimimi tamamladıktan ve askerlik görevimi yaptıktan sonra 1977 yılında Ankara’da çalışma hayatıma başladım. Başta demir–çelik ve inşaat sektörü olmak üzere, şehir planlaması, imar çalışmaları, içme suyu entegre tesisleri ile Ansera AVM’nin yapımının da aralarında bulunduğu birçok alanda faaliyetlerde bulundum. Evliyim 3 çocuk ve 5 torun sahibiyim.

1999 yılında  Ankara 1.Bölge Milletvekili adayı oldum. 2004 mahalli seçimlerinde AK Parti 1.Sıra İl Genel Meclis Üyesi, 2009 Mahalli İdare Seçimlerinde AK Parti 1.Sıra İl Genel Meclis Üyesi seçildim. Ankara Vakfı Üyeliğim, Ankara Meclisi Derneği Kurucu Üyeliğim devam etmektedir. Haymana Dernekleri Federasyon Başkanlığı görevinde bulundum.

30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Haymana Belediye Başkanlığı'na seçildim. Halen bu göreve Adalet ve Kalkınma Partisi  çatısı altında devam etmekteyim.

BAŞKAN TURGUT ÖĞRENCİLERE MASKE SINIFLARA DEZENFEKTAN DAĞITTI

Başkan Turgut öğrencilere maske sınıflara dezenfektan dağıttı
Yazdır / Tarih: 2020-10-15

Haymana Belediyesi ekipleri, yüz yüze eğitim kapsamının genişletilmesiyle okula başlayan öğrenciler için okulları ve bahçelerini dezenfekte etti. Başkan Turgut da dezenfektan ve maske dağıttı.

Eğitim- öğretimin yapılmadığı Çarşamba günü okulları dolaşan ekipler öğrencilerin daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda eğitim görmeleri için sınıfları, ortak kullanım alanlarını, koridorlar ve lavabolar gibi öğrencilerin temas edebileceği noktaları tek tek dezenfekte etti.

12 Eylül ilkokulunu ziyaret eden Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut sınıflara dezenfektan öğrencilere ise maske dağıtıp, başarılar diledi.

Turgut “Öğrencilerimizin steril bir ortamda eğitim alması önceliğimiz”

Korona virüs sürecinde öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini endişe etmeden ve sağlıklı koşullarda yürütmeleri için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Turgut “Haymanadaki okullarımız yeni eğitim öğretim dönemi için dezenfekte edildi. Öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla ve gerekli kişisel önlemlerini de alarak, okullarındaki derslere katılabilirler. Eğitim öğretime başlayan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.