1955 yılında Haymana Yenice'de (Sındıran) doğdum. Eğitimimi tamamladıktan ve askerlik görevimi yaptıktan sonra 1977 yılında Ankara’da çalışma hayatıma başladım. Başta demir–çelik ve inşaat sektörü olmak üzere, şehir planlaması, imar çalışmaları, içme suyu entegre tesisleri ile Ansera AVM’nin yapımının da aralarında bulunduğu birçok alanda faaliyetlerde bulundum. Evliyim 3 çocuk ve 5 torun sahibiyim.

1999 yılında  Ankara 1.Bölge Milletvekili adayı oldum. 2004 mahalli seçimlerinde AK Parti 1.Sıra İl Genel Meclis Üyesi, 2009 Mahalli İdare Seçimlerinde AK Parti 1.Sıra İl Genel Meclis Üyesi seçildim. Ankara Vakfı Üyeliğim, Ankara Meclisi Derneği Kurucu Üyeliğim devam etmektedir. Haymana Dernekleri Federasyon Başkanlığı görevinde bulundum.

30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Haymana Belediye Başkanlığı'na seçildim. Halen bu göreve Adalet ve Kalkınma Partisi  çatısı altında devam etmekteyim.

UZMAN DİYETİSYENDEN HANIMLARA SAĞLIK TÜYOLARI

Uzman diyetisyenden hanımlara sağlık tüyoları
Yazdır / Tarih: 2020-10-15

Haymana Belediyesi Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen seminer yoğun ilgi gördü

Haymana Belediyesi’nin bayanlara yönelik açtığı sosyal faaliyet ve sağlıklı yaşam kursları Kapalı Spor Salonu’nda devam ediyor. Hem kursu desteklemek hem de hanımların bilinçli bir şekilde spor yapmasını sağlamak amacıyla uzman diyetisyenin katıldığı bir seminer düzenlendi.

Hanımların yoğun ilgi gösterdiği seminerde uzman diyetisyen; spor öncesi ve sonrasında nasıl beslenilmesi gerektiği ve günlük öğünler hakkında temel bilgiler gibi sağlıklı beslenme konusunda bilgiler ve tüyolar verdi. Sağlıklı kilo vermenin önemine değinen uzman diyetisyen, hanımlara kilo kontrolü için gerekirse hastaneye gitmelerini önerdi.

Turgut “ Bu tarz etkinlikleri sürdürmeyi hedefliyoruz.”

Gerek açılan kursun gerekse düzenlenen seminerin gördüğü ilgiden memnun olduklarını belirten Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut “Bu kursları açarken özellikle ev hanımlarımıza hem sosyalleşebilecekleri bir alternatif sunma hem de sağlıklı bir şekilde spor yapma imkânı sağlamayı amaçladık. Bu kapsamda da uzman diyetisyen tarafından hanımlara yönelik bir seminer düzenledik. Gördüğü ilgiden memnunuz bu tarz etkinlikleri imkanlar dahilinde sürdürmeyi düşünüyoruz.” dedi.

Seminer, soru cevap kısmının ardından sona erdi.