1955 yılında Haymana Yenice'de (Sındıran) doğdum. Eğitimimi tamamladıktan ve askerlik görevimi yaptıktan sonra 1977 yılında Ankara’da çalışma hayatıma başladım. Başta demir–çelik ve inşaat sektörü olmak üzere, şehir planlaması, imar çalışmaları, içme suyu entegre tesisleri ile Ansera AVM’nin yapımının da aralarında bulunduğu birçok alanda faaliyetlerde bulundum. Evliyim 3 çocuk ve 5 torun sahibiyim.

1999 yılında  Ankara 1.Bölge Milletvekili adayı oldum. 2004 mahalli seçimlerinde AK Parti 1.Sıra İl Genel Meclis Üyesi, 2009 Mahalli İdare Seçimlerinde AK Parti 1.Sıra İl Genel Meclis Üyesi seçildim. Ankara Vakfı Üyeliğim, Ankara Meclisi Derneği Kurucu Üyeliğim devam etmektedir. Haymana Dernekleri Federasyon Başkanlığı görevinde bulundum.

30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Haymana Belediye Başkanlığı'na seçildim. Halen bu göreve Adalet ve Kalkınma Partisi  çatısı altında devam etmekteyim.

ATAM’DAN 100. YILA DESTEK

ATAM’dan 100. yıla destek
Yazdır / Tarih: 2020-10-09

100. yıl için çalışmalarını sürdüren Haymana Belediyesi

Atatürk Araştırmaları Merkezi’nin (ATAM)  desteğini aldı

Haymana Belediyesi, Sakarya Meydan Muharebesi’nin ve Haymana’nın Kurtuluşu’nun 2021’de gerçekleşecek 100. yılı için çalışmalarını ve görüşmelerini sürdürüyor. Bu kapsamda bugüne kadar Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Ankara Kent Konseyini ziyaret eden Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut geçtiğimiz hafta da Kent Konseyi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü heyetlerini ağırlamıştı.

Çalışmalarını yürüten Başkan Turgut son olarak Atatürk Araştırmaları Merkezi (ATAM) Başkanı Prof.Dr. Adnan Sofuoğlu’nu ziyaret etti. Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Temuçin Faik Ertan ve Müdür Yardımcısı Prof.Dr. Hakan Uzun’un da yer aldığı görüşmede 100. yıl gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

ATAM 100.yılın paydaşlarından oldu

Görüşmede, başta “Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Uluslar arası Sempozyumu” olmak üzere önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek etkinliklerde Atatürk Araştırmaları Merkezi’nin yer alması kararlaştırıldı. Böylece ATAM, Haymana Belediyesi ve Türk İnkilap Tarihi Enstitüsü ile birlikte sempozyumun düzenleyicilerinden oldu.

Turgut “Çok önemli bir kurumun desteğini aldık”

Pandemi nedeniyle sempozyum ve kurtuluş şenliklerinin bu yıl yapılamamasının kendilerini önümüzdeki yıl düzenlenecek etkinlikler için daha da motive ettiğini belirten Başkan Turgut “100. Yıl çalışmalarımıza çok önceden başlamıştık. Bu sene 99. Yıl etkinliklerini düzenlerken bir yandan da seneye yapılacak etkinliklerin alt yapısını hazırlıyorduk. Ancak Corona ve sonrasındaki pandemi süreci bu yıl ki etkinliklerimizin iptal edilmesine sebep oldu. Ama biz çalışmalarımıza ara vermedik. Haymana’mıza yakışır bir 100. yıl  ve devlet eliyle gerçekleşecek etkinlikler için kamu kurum ve kuruluşları, stk’lar ve akademisyenlerle görüşmelerimiz sürüyor. Bugün de Atatürk Araştırma Merkezi gibi çok önemli bir kurumun desteğini aldık. Onlar da seneye Türk İnkilap Tarihi Enstitüsü ile düzenlediğimiz sempozyumun düzenleyicilerinden olacak. ATAM Başkanı Prof.Dr Adnan Sofuoğlu’na şahsım ve Haymanalılar adına teşekkür ediyoruz.” dedi.