1955 yılında Haymana Yenice'de (Sındıran) doğdum. Eğitimimi tamamladıktan ve askerlik görevimi yaptıktan sonra 1977 yılında Ankara’da çalışma hayatıma başladım. Başta demir–çelik ve inşaat sektörü olmak üzere, şehir planlaması, imar çalışmaları, içme suyu entegre tesisleri ile Ansera AVM’nin yapımının da aralarında bulunduğu birçok alanda faaliyetlerde bulundum. Evliyim 3 çocuk ve 5 torun sahibiyim.

1999 yılında  Ankara 1.Bölge Milletvekili adayı oldum. 2004 mahalli seçimlerinde AK Parti 1.Sıra İl Genel Meclis Üyesi, 2009 Mahalli İdare Seçimlerinde AK Parti 1.Sıra İl Genel Meclis Üyesi seçildim. Ankara Vakfı Üyeliğim, Ankara Meclisi Derneği Kurucu Üyeliğim devam etmektedir. Haymana Dernekleri Federasyon Başkanlığı görevinde bulundum.

30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Haymana Belediye Başkanlığı'na seçildim. Halen bu göreve Adalet ve Kalkınma Partisi  çatısı altında devam etmekteyim.

CİMCİME MEYDANI ÇEVRE DÜZENLEMESİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Cimcime Meydanı çevre düzenlemesi çalışmaları başladı
Yazdır / Tarih: 2020-10-07

Haymana Belediyesi altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Cimcime Meydanı’nda da çalışmalara başlandı. Meydandaki bordür taşları kaldırıldı. Cimcime Sultan Meydanı, Merkez Parkı ve meydanın çevresindeki sokakların asfalt çalışmasının 1. katı tamamlandı. Cuma günü itibariyle 2. Kat asfalt çalışmasına başlanacak.

Renkli ve desenli özel tasarım asfalt kullanılacak

Asfaltın 2. katında Tip 3 denilen ince ve özel bir asfalt kullanılacak. Renkli ve desenli olarak dizayn edilen asfaltın serimi için İstanbul’dan özel bir ekip gelecek.

Turgut “ Cimcime Meydanı şık bir görünüm kazanacak”

AK Parti Haymana İlçe Başkanı İsmail Can ile 1. kat asfalt serim çalışmalarını yerinde inceleyen Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut “Cimcime Meydanı, Merkez Park ve çevre sokakları kapsayan yaklaşık 5000 metrekarelik bir alanda çalışmalara başladık. Bugün de asfaltımızın 1. Katını attık. Cuma günü 2. Kat çalışmasına geçilecek. Özel tasarım, renkli ve desenli bir asfalt olacak. Yine bu asfalt için İstanbul’dan özel bir ekip gelecek. Bittiğinde Cimcime Meydanımız turistik bir ilçeye yakışır şık bir görünüm kazanacak. Haymana’mıza hayırlı olsun.” dedi.