1955 yılında Haymana Yenice'de (Sındıran) doğdum. Eğitimimi tamamladıktan ve askerlik görevimi yaptıktan sonra 1977 yılında Ankara’da çalışma hayatıma başladım. Başta demir–çelik ve inşaat sektörü olmak üzere, şehir planlaması, imar çalışmaları, içme suyu entegre tesisleri ile Ansera AVM’nin yapımının da aralarında bulunduğu birçok alanda faaliyetlerde bulundum. Evliyim 3 çocuk ve 5 torun sahibiyim.

1999 yılında  Ankara 1.Bölge Milletvekili adayı oldum. 2004 mahalli seçimlerinde AK Parti 1.Sıra İl Genel Meclis Üyesi, 2009 Mahalli İdare Seçimlerinde AK Parti 1.Sıra İl Genel Meclis Üyesi seçildim. Ankara Vakfı Üyeliğim, Ankara Meclisi Derneği Kurucu Üyeliğim devam etmektedir. Haymana Dernekleri Federasyon Başkanlığı görevinde bulundum.

30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Haymana Belediye Başkanlığı'na seçildim. Halen bu göreve Adalet ve Kalkınma Partisi  çatısı altında devam etmekteyim.

YÜKSEKOKUL İÇİN HALK EĞİTİM FORMÜLÜ

Yüksekokul için Halk Eğitim Formülü
Yazdır / Tarih: 2020-09-18

Kaymakam Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı Özdemir Turgut,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Kaya ve Belediye Başkan Yardımcısı Abbas Yılmaz’dan oluşan bir heyet Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof.Dr. Necdet Ünüvar’a “Hayırlı Olsun” ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Ankara Üniversite Haymana Meslek Yüksekokulu da gündeme geldi. Başkan Turgut hâlihazırda 2 bölümle hizmet veren okulun bölüm sayılarının arttırılması talebinde bulundu.

Turgut “Halk Eğitim Merkezi Binasını Yüksekokula tahsis etmeyi düşünüyoruz.”

Göreve geldiklerinden beri Yüksekokuldaki bölüm sayısının arttırılması noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Turgut konuyu Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Necdet Ünüvar’a yaptıkları Hayırlı olsun ziyaretinde tekrar gündeme getirdiklerini belirterek “Yüksekokulumuz şu an 2 bölümle eğitim veriyor. Bunun arttırılmasını istiyoruz. Şu an eğitim verilen binanın fiziki yetersizliği nedeniyle yeni bölümlerin açılmasında sıkıntı yaşıyoruz. Bu noktada sorunu çözmek için gerekirse yeni yapılan Halk Eğitim Merkezi binamızı tahsis etmeye hazırız. Halk Eğitimin binası fiziki olarak yüksekokulun ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacak hatta belki fakülte binası olarak bile kullanılabilecek durumda. Sayın Rektör talebimize olumlu yaklaştı. İnşallah daha fazla bölüm kazandıracağız. “ diye konuştu.