HAYMANA BELEDİYESİ’NDEN “AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ”

Haymana Belediyesi’nden “Afet Farkındalık Eğitimi”
Yazdır / Tarih: 2021-02-26

Haymana Belediyesi ve ANDA Kardeşe Vefa Derneği işbirliği ile kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar, muhtarlar ve belediye personeline “Afet Farkındalık Eğitimi” verildi. Haymana Halk Eğitim Merkezi’nin yeni binasında gerçekleştirilen eğitim öncesi ateş ölçümü yapılıp sosyal mesafe kuralına uygun oturum düzeni sağlandı.

Turgut “Depremi önleyemeyiz ama depremden korunabiliriz.”

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu belirterek “Halk Eğitim Merkezimizin yeni binasında ilk etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Haymana’ya kazandırılması için çok emek harcadığımız bu binada ilk toplantının da bize nasip olması ayrıca mutluluk verici. Bir doğal afet olan depremin olmasını önleyemeyiz ama alacağımız önlemlerle depremden korunabiliriz.  Devletimiz tüm kurumlarıyla afetlere karşı gerekli çalışmaları yapıyor. Bu noktada bizlere de önemli görevler düşüyor. Vatandaş olarak deprem anında ve sonrasında neler yapmamız gerektiği konusunda bilinçli olmalıyız. Haymana Belediyesi olarak ANDA Kardeşe Vefa Derneği ile bu eğitim programını hazırladık. Gerek deprem anında gerekse sonrasında neler yapmamız ya da neleri yapmamız gerektiği ile ilgili yararlı bilgiler alacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Turgut’un konuşmasının ardından ANDA Kardeşe Vefa Derneği Afet eğitmeni Yusuf Sarı, başta deprem olmak üzere doğal afetlerde yapılması gerekenlerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.