TİREBOLU’YLA KARDEŞ OLDUK

Tirebolu’yla Kardeş Olduk
Yazdır / Tarih: 2021-03-02

Haymana Belediye Meclisi Mart ayı olağan meclis toplantısında aldığı kararla

Giresun’un Tirebolu ilçesini “Kardeş Şehir” ilan etti.

Haymana’da şehit olan, Sakarya Meydan Muharebesi’nin kahramanlarından Gönüllü Giresun 42. Alay Komutanı Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın naaşı Medrese mahallesindeki eski Haymana Mezarlığında bulunmuştu. Bu gelişmenin ardından Şehit Binbaşı için söz konusu bölgede bir şehitlik inşası için çalışmalar başlatıldı. Bu süreçte yakın ilişkiler kuran Haymana ve Tirebolu ilçeleri bu ilişkileri “Kardeşlikle” taçlandırdı.

Turgut “Gönül Bağımızı Kardeşlikle Taçlandırdık”

Tirebolularla kurdukları gönül bağını kardeşlikle taçlandırdıkları için mutlu olduklarını belirten Başkan Turgut “Haymana’mızda şahadete eren, Sakarya Meydan Muharebesi kahramanlarından Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın anısı için yapılacak şehitlik çalışmaları sırasında Tirebolu dostlarımızla iyi ilişkiler kurduk. Bu iyi ilişkileri, her iki ilçe belediyesi de birbirlerini “Kardeş Şehir” ilan ederek daha ileri bir boyuta taşıdı. Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan için yapılacak anıt mezar 100. yıla yetişecek, hem bu vesileyle hem de her zaman Tirebolu’lu kardeşlerimizi, dostlarımızı Haymana’mıza bekliyoruz.” dedi.