TURGUT MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK İLE GÖRÜŞTÜ

Turgut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Görüştü
Yazdır / Tarih: 2021-03-19

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’la görüşen Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Haymana’nın eğitim ile ilgili taleplerini iletti.

Belediye Başkan Yardımcısı Enver Yurtdaş ve AK Parti Haymana İlçe Başkanı İsmail Can’ın da yer aldığı görüşmede Turgut, Bakan Selçuk’a 6 maddelik bir talep dosyası sundu.

Öncelik, Haymana’nın Müfredata Alınması ve Öğretmen Ataması

Dosyada yer alan taleplerin ilki; Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanıldığı topraklar olan Son Kale Haymana’nın adının, Kurtuluş Savaşı’ndaki rolünün ve öneminin Milli Eğitim Bakanlığı’nın Sosyal Bilgiler, Tarih, İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ders kitapları müfredatına eklenip öğrencilere aktarılması oldu.

Dosyadaki bir diğer önemli talep ise; Haymana’nın önemli ihtiyaçlarından olan kadrolu öğretmen ihtiyacının ilk atama öğretmen ile çözülmesiydi.

Başkan Turgut bu iki talebin dışında aşağıdaki talepleri gerekçeleriyle birlikte Bakan Ziya Selçuk’a sundu;

-Haymana Nuri Bektaş Anadolu Lisesi’nin proje okulu yapılması;

-Aynı avluda yer alan; 12 Eylül İlkokulu, Mangaldağı Ortaokulu, Şehit Ali Koç İmam Hatip Ortaokulu’nun yıkılarak yerlerine yeni okullar yapılması;

-Yeni Halk Eğitim Merkezi’nin Giyim, El Sanatları, Nakış, Bilişim Laboratuarı, Müzik Atölyesi ve Resim Atölyelerinin donatılmasının sağlanması,

-Öğretmenevinin bakım, onarım ve donatım ihtiyacı için ödenek tahsisi oldu.

Turgut “Bakanımız taleplerimize olumlu yaklaştı.”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Turgut özellikle öğretmen ataması olmak üzere Haymana’nın eğitim ihtiyaçları için çalıştıklarını ifade ederek “Bu noktada her kapıyı çalıyoruz. Son olarak Milli Eğitim Bakanımızla görüştük. Kendisine gerekçeleriyle birlikte 6 maddelik talep listesi sunduk. Sayın Bakanımız taleplerimize olumlu yaklaştı, ilgili birimlere incelenmesi için direktif verdi ve bana döneceğini ifade etti. Bizler de takipçisi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Başkan Turgut, görüşmede Bakan Ziya Selçuk’u Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yılı dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler için Haymana’ya davet etti.