BELEDİYE PERSONELİNİ EĞİTİMDEN GEÇİRİYOR

Belediye Personelini Eğitimden Geçiriyor
Yazdır / Tarih: 2021-04-01

Geçtiğimiz ay ANDA Kardeşe Vefa Derneği ile ortaklaşa “Afet Farkındalık Eğitimi” veren Haymana Belediyesi eğitim seminerlerine, “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” ile devam etti. Bu eğitimleri bir bütünlük içinde sürdüren Belediye, ilk önce hizmet binasında tadilat çalışması başlatarak personelin ve vatandaşın daha iyi bir ortamda hizmet alıp vermesini sağladı.

Belediye binasının fiziki şartlarının düzeltilmesinin ardından belediye personelini sağlık taramasından geçiren Haymana Belediyesi, daha sonra personeline “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verdi.

Halk Eğitim Merkezi ve Kültür Merkezinde sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilen eğitimlerde iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalışanlara önemli uyarılarda bulundu.

Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, acil durumlarda yapılması gerekenler, yangın güvenliği, yangına müdahale, iş güvenliği ekipmanlarının tanıtılması, iş kazaları ve meslek hastalıkları, kaza, yaralanma, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması gibi konularda bilgiler verildi. Eğitimin sonunda belediye personeli alınan eğitimle ilgili sınava da tabii tutuldu.

Turgut “Bilinçli personel hizmet kalitesini de arttıracak.”

İş sağlığı ve güvenliğinin önemine değinen Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut verdikleri eğitimin hizmet kalitesini olumlu yönde etkileyeceğine inandıklarını ifade ederek“Uzmanlar tarafından verilen bu eğitimin gerek personelimizin kişisel gelişimi, gerekse Belediyemizin hizmet kalitesi açısından faydalı olacağına inanıyoruz. Özellikle iş kazası riskinin olduğu birimlerimizdeki personelimiz başta olmak üzere tüm çalışanlarımızın almış oldukları bu eğitimi işyerinde dikkatle uygulamasını istiyorum. Böylelikle hem personelimizin can güvenliği korunacak, hem de vatandaşımıza verdiğimiz hizmetler noktasında aksaklık yaşanmayacaktır.Personelimizin gelişmesi ve hizmet kalitesini arttırmak için, etik, protokol kuralları, proje hazırlama ve yazışma kuralları gibi konulardaki hizmetiçi eğitimlerimiz önümüzdeki günlerde de devam edecek.” dedi.