“SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ VE HAYMANA” FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

“Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana” Fotoğraf Sergisi Açıldı
Yazdır / Tarih: 2021-09-07

Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Haymana Belediyesi tarafından hazırlanan “Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana” fotoğraf sergisi Kızılay Metro Sanat Galerisinde açıldı.

Serginin açılışına; Kaymakam Muhammed Gürbüz, İl Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş, ABB Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ramazan Kabasakal, Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan, Prof. Dr. Hakan Uzun, Araştırmacı-Yazar Dr. Selim Erdoğan, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Can, MHP İlçe Başkanı Davut Ergül, Haymana Dernekler Federasyonu Başkanı Suat Dinç, Ankara Kahveciler Odası Başkanı İsa Güven, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Turgut “Sergimize İki Düşünce İlham Kaynağı Oldu”

Sakarya Zaferi’nin 100. yıl etkinlikleri kapsamında hazırladıkları sergiye iki düşüncenin ilham olduğunu belirten Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut “Birincisi Kurtuluş Savaşı’mızın Son Kalesi Haymana’nın Sakarya Meydan Muharebesi’ndeki rolü ve önemini anlatmak, ikincisi ise Ankara’nın en kadim ilçesi Haymana’yı tarihi, turizmi, tarımı, insanı ve “Dünyanın Tescilli En İyi Termal Suyu” ile Ankaralı hemşehrilerimize ve pek tabi tüm yurda tanıtmak. Sizlerin beğenisine sunmak için seçtiğimiz fotoğraflar işte bu anlatmanın ve tanıtmanın ürünü… Beğenmenin ötesinde hayranlık uyandırmasını, anlamaya ve tanımaya ışık tutmasını umarım.” diye konuştu.

Kurdele kesilmesinin ardından sergiyi gezen ziyaretçiler yetkililerden fotoğraflar hakkında bilgi aldı.