BELEDİYE’DEN EĞİTİME TAM DESTEK

Belediye’den Eğitime Tam Destek
Yazdır / Tarih: 2021-10-08

Haymana Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında eğitimin tüm kademeleri düzeyinde materyal temini, Haymana’nın tarihi ve kültürel mirasını tanıtacak geziler, lise son sınıflar için üniversite tanıtım gezileri ve merkezi sınavlara hazırlık kaynaklarının sağlanmasının da yer aldığı bir destek programı hazırlanıp protokole bağlandı.

Hedef, Eğitimde Başarı ve Kaliteyi Arttırmak

İlçe genelinde eğitim ve öğretimde başarıyı ve kaliteyi arttırmak amacıyla hazırlanan protokole göre;

-Tüm eğitim kademelerinde, ihtiyaç duyulacak yardımcı kaynak ve eğitim materyalleri, Haymana Belediyesi tarafından temin edilecek,

- Öğrencilerin, Haymana’nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıma ve görmeleri, gezmeleri sağlanacak,

- İlçe genelindeki orta öğretim kurumları 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin Ankara’daki üniversiteleri gezerek tanımaları için “Üniversite Tanıtım Gezileri” planlanıp düzenlenecek,

- Orta öğretim kurumu öğrencilerine yönelik, değişik meslek gruplarında alanında başarılı (öncelikle Haymanalı), isimlerin okullara davet edildiği; “Kariyer Günleri” organize edilecek,

-Öğrencilere müfredata uygun “Tüm Dersler” kitapları ile “Soru Bankası” kitaplarından oluşan yardımcı kaynak kitaplar Haymana Belediyesi tarafından temin edilip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilecek,

-Merkezi sınavlara yönelik, ortaokul 7. ve 8. sınıflar ile liselerde 11. ve 12.  sınıf öğrencilerine ilçe genelinde, her ay en az iki tanesinin ülke çapında olduğu, düzenli deneme sınavları yapılıp ders ve okul bazında öğrencilerin değerlendirilmesi sağlanacak.

Turgut “Destek Bizden Başarı Sizden”

Protokol imza töreninde konuşan Başkan Turgut, Haymana Belediyesi olarak Haymana’nın geleceği için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle çalışmaya devam edeceklerini belirterek“İlçemizdeki her bir evladımızın başarılı olması için onların yanındayız. Geleceklerini şekillendirecek bu yarışta akranlarından geri kalmamaları için çalışıyoruz. Bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bir protokol imzaladık. Buna göre tüm kademelerde her öğrencimize destek sağlayacağız. Haymana’nın gelişmesinin, kalkınmasının bir yolunun da eğitimli, nitelikli bireyler yetişmesinden geçtiğinin bilincindeyiz. Bu bilinçle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, öğretmenlerimiz, velilerimizle el birliğiyle ilçemizin geleceği ve evlatlarımızın başarısı için çabalayacağız.” dedi.

Şükrü Kaya: “İş Birliği Bizi Başarıya Ulaştıracak.”

Konuyla ilgili konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Kaya, Belediye ile iş birliklerinin yıllardan beri artarak devam ettiğini belirtirken: “Hepimizin ortak değeri olan çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe daha güvenle bakabilmeleri, kendilerini geliştirebilmeleri, ilçemizdeki tüm paydaşların birlikteliğiyle ancak mümkün olabilecektir. Bunu mümkün kılabilmek için desteğini yıllar içerisinde artıran Belediyemiz, ilkokuldan lise son sınıfa kadar olan öğrencilerimize eğitim materyali temini; kültürel ve tarihi geziler; lise son sınıf öğrencilerine üniversite gezileri gibi olanaklar sağlayarak Haymanalı öğrencilerin gelişimlerine önemli katkı sağlayacak desteklerine devam etmektedir. Bu noktada Belediye Başkanımız Sayın Özdemir Turgut’a öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz adına teşekkürü bir borç biliriz.”