Tarih: 23.10.2014 07:39
Haymana Kaymakamı Ve Haymana Belediye Başkanı Ankara Üniversitesi Rektörünü Ziyaret Ettiler

Ankara’nın ve Cumhuriyet’in ilk üniversitelerinden olan Ankara Üniversitesi’nin Rektörü Prof.Dr. Erkan İBİŞ’i; Haymana Kaymakamı Turan ERDOĞAN, Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT, Haymana Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Fatma Deniz EVCİK ve Ak Parti Haymana İlçe Başkanı İlyas BÜYÜKKARA ziyaret ettiler.

Ziyarette bir konuşma yapan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erkan İBİŞ; Haymana’yı yakından bildiğini, Milli Kurtuluş Savaşı’nın merkezi ve termal turizm ilçesi Haymana’nın kendisi için büyük önem arz ettiğini belirtti. Orada üniversitelerine bağlı bir meslek yüksek okulu açtıklarını, daha önceki yönetimler döneminde yeterli desteği hissetmediklerini söyledi. Bu dönemde Haymana’da; seçilmişlerle,  atanmışlar arasında iyi bir diyalogun olduğunu belirtti. Bu diyalogun olumlu etkilerinin Yüksekokul ile Haymana Belediyesi ilişkilerinde gözlendiğini vurguladı.

Ziyarette söz alan Haymana Kaymakamı Turan ERDOĞAN; il ve ilçelerin gelişmesinde üniversitelerin, fakültelerin, yüksekokulların öneminden bahsederek, Cumhuriyetin ilk üniversitelerinden olan Ankara Üniversitesi’nin meslek yüksekokulumuza yeni branşlar kazandırılması, ileri ki yıllarda fakültelerin açılmasının en büyük özlemi olduklarını söyledi.

Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT ise yaptığı konuşmada Ankara Üniversitesi ile işbirliğinin en önemli göstergesinin bu üniversiteye bağlı Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü ile ortaklaşa hazırladıkları “Sakarya Zaferi ve Haymana” konulu sempozyum olduğunu, bu sempozyumda çok sayıda akademisyenin tebliğ ve bildiriler sunduğunu, gelecek yıl bu sempozyumu uluslararası düzeye taşımak istediklerini, Haymana Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Fatma Deniz EVCİK ve öğretim üyeleri ile olumlu ilişkiler sürdürdüklerini söyledi.

Söz alan Haymana Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Fatma Deniz EVCİK; Haymana Belediyesi ile son derece dostane ilişkiler içerisindeyiz. Geçmiş yönetimlerden görmediğimiz yakınlığı bu dönemde görüyoruz. Haymana’nın sosyal ve kültürel olarak gelişiminde eğitim kurumu olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.