Tarih: 11.09.2018 00:14
Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Uluslararası Sempozyumunun 7.si düzenleniyor

Haymana’nın Kurtuluş Savaşı’ndaki rolü ve önemini geniş kitlelere duyurmayı amaçlayan ve Ankara Üniversitesi Türk İnkilap Tarihi Enstitüsü, Haymana Kaymakamlığı, Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Haymana Belediyesi tarafından düzenlenen“Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Uluslararası Sempozyumu” ve “Meşaleli Yürüyüş”  Kurtuluş Şenlikleri bu yıl 11-12 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Haymana Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü tarafından son 3 yılı uluslararası olmak üzere 7. kez düzenlenecek olan sempozyum, Grannos Termal Otel’de yapılacak.

Dünyanın çeşitli ülkelerden akademisyenlerin yanı sıra Türkiye’den de akademisyenlerin katılacağı sempozyuma, ilk yüz nakli operasyonunu gerçekleştiren Haymanalı Prof. Dr. Ömer Özkan ve gazeteci Abbas Güçlü de katılacak.
Meşaleli Yürüyüş ve Kurtuluş Şenlikleri
          11 Eylül saat 19.30’dan itibaren ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile başta Kurtuluş Savaşı olmak üzere Şehitlere Saygı amacıyla geleneksel “Meşaleli Yürüyüş” gerçekleştirilecek. Kesikkavak mahallesi Çaldağ Mevkiinden başlayacak 7,5 km’lik yürüyüş Haymana Cimcime Meydanında verilecek olan Mehteran konseriyle sona erecek.

Sempozyum ve şenliklerin ev sahipliğini yapan Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, “8 Şubat 2015 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla Haymana’mızı Tarihi Milli Park ilan ederek hak ettiği değeri görmesini sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu kararı alan bakanlar kurulumuza şahsım ve hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyor, Milli Mücadelenin Son Kalesi ve Dünyanın En İyi Termal Suyu’na sahip Haymana’ya tüm halkımızı davet ediyorum.” dedi.

Kurtuluş şenlikleri kapsamında Cimcime Meydanında 2 gün boyunca konserler de gerçekleştirilecek. 11 Eylül günü Hüseyin Kağıt ve Çiğdem Doğan'ın sahne alacağı konserin sunuculuğunu ünlü sunucu Uğur Arslan yapacak. Haymanalı yöresel sanatçıların sahne alacağı 2. günün sunuculuğunu ise Haymanalı sanatçı Hünkar yapacak.