CİMCİME SULTAN TERMAL TESİSLERİ “YENİ NORMAL”E HAZIR

Cimcime Sultan Termal Tesisleri “Yeni Normal”e Hazır
Yazdır / Tarih: 2020-06-02

Corona Virüs önlemleri kapsamında yaklaşık 2,5 aydır kapalı olan Cimcime Sultan Tesisleri ve kaplıcalarımız açılmak için gün sayıyor. Yetkililerden edinilen bilgiye göre kaplıca ve hamamların ne zaman faaliyete geçeceği belli değil ancak tesislerimiz izin verildiği an Haymanalılara ve misafirlere sorunsuz hizmet verecek şekilde hazırlandı.

2,5 ay tadilat ile değerlendirildi

Haymana Belediyesi tesislerin kapalı olduğu yaklaşık 2,5 aylık süreyi tadilat ve Covid 19 ile mücadele kapsamında uygulanacak düzenlemeleri hayata geçirmek için kullanarak, verimli bir şekilde değerlendirdi.  Cimcime Sultan Termal Tesislerinde boya badana yapılıp, elektrik ve su aksamları yenilendi. Odalarda ve banyolardaki eksiklikler giderildi.

Otel ve hamamlar “Yeni Normal”e göre düzenlendi

Covid 19 virüsünden sonra hayat normale dönse bile bu yeni normalin eskisinden çok farklı olacağı gerçeğinden hareketle Haymana Belediyesi de otel ve hamamları bu “Yeni Normal”e göre düzenledi. Bu kapsamda; otel girişine dezenfekte halısı konuldu, resepsiyon deksine sosyal mesafe koruma camı takıldı, misafirler için girişe eldiven, maske ve ateş ölçer konuldu, koridor başlarına ve ortak kullanım alanlarına el dezenfektanları alındı, koridorlara ve ortak kullanım alanlarına 14 kural bilgilendirme yazıları konuldu ve sosyal mesafe koruma işaretleri yapıldı, odalara tek kullanımlık havlu ve terlik konuldu, restoran bölümü masalar arası 2 metre sandalyeler arası 60 cm olacak şekilde düzenlendi, açık büfe için koruma yapıldı, personel için özel kıyafet, maske ve eldiven alındı.  Hamamlar da yeni normale göre düzenlendi buna göre Turizm Bakanlığının istediği gişe sosyal mesafe camı yapıldı, ateş ölçer alındı, ortak kullanım alanlarına sosyal mesafe uyarı stikerları yapıştırıldı ve el dezenfektanları kondu, peştamallar kaldırıldı tek kullanımlık havlu sistemine geçildi.

Turgut “ Yeni Normale alışmalıyız”

Otellerin ve hamamların kapalı olduğu süreyi bir fırsat olarak görüp bu süreyi tadilat ve düzenlemelerle değerlendirdiklerini söyleyen Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut hepimizin “yeni normale” alışmamız gerektiğini belirterek “Haymana Belediyesi olarak tesislerimizi bu “Yeni Normal”e göre düzenledik. Hepimizin sağlığı için bu önlemler alındı. Ancak vatandaşlarımızın da alınan bu önlemlere ve yeni normalin kurallarına uyması büyük önem arz ediyor.  Kendimizin, sevdiklerimizin ve hepimizin sağlığı için bu kurallara uymalıyız.” dedi.

Yapılan bu düzenlemelerin yanı sıra İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığından gelecek önergelere göre ekstra düzenlemeler de yapılacak.