CİMCİME SULTAN “GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI” ALDI

Cimcime Sultan “Güvenli Turizm Sertifikası” aldı
Yazdır / Tarih: 2020-06-19

Covid-19 pandemisi ile mücadele kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çıkarılan genelgeye uygun olarak gerekli önlemleri alan Haymana Belediyesi Cimcime Sultan Termal Tesisleri "Güvenli Turizm Sertifikası"nı aldı.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı tarafından önerilen sertifika Türk Standartları Enstitüsü tarafından düzenleniyor. Cimcime Sultan Termal Tesisleri, Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı çerçevesinde yayımlanan “Konaklama Tesislerive Tesisler Bünyesinde Yer Alan Yeme&İçme Ünitelerinde Pandemi Süresince Uygulanacak Covid-19 ve Hijyen Uygulamaları Değerlendirme Kriterleri” kapsamında istenen koşulları yerine getirdiği için “Güvenli Turizm Sertifikası” almaya hak kazandı.

Güvenli Turizm Sertifikası Nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan Güvenli Turizm Belgelendirme Programı; tesislerin uygulamaları gereken sağlık ve hijyen kurallarının yanı sıra almaları gereken önlemleri kapsıyor. Güvenli Turizm Sertifikası’na sahip olmak isteyen tesisler; uluslararası standartlar göz önünde bulundurularak belirlenen sağlık ve hijyen kurallarının uygulanması hususunda yetkili denetim firmaları tarafından bir dizi denetime tabi tutuluyor. Denetimler düzenli aralıklarla tekrarlanarak kayıt altına alınıyor.

Turgut “Misafirlerimiz tesislerimizden güvenle faydalanabilir”

Yeni Normal ile vatandaşa tekrar hizmet vermeye başladıklarını ifade eden Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut “Pandemi sürecinde kapalı olduğumuz zamanı Cimcime Sultan Termal Tesislerimizi ‘Yeni Normal’e göre yeniden düzenlemekle geçirdik. Misafirlerimizin güvenli bir hizmet alabilmeleri için hijyen ve sosyal mesafe kuralını göre düzenlemeler yaptık. Misafirlerimiz otel ve kaplıcalarımızdan güvenle faydalanabilir. Herkesi, Suyun Şifaya Dönüştüğü Yer olan Haymana’mıza bekliyorum.” dedi.