SON KALE HAYMANA SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI

Son Kale Haymana Sakarya Meydan Muharebesi Şehitlerini unutmadı
Yazdır / Tarih: 2020-09-12

Sakarya Meydan Muharebesi ve 12 Eylül Haymana’nın Kurtuluşu her yıl uluslararası sempozyum ve Kurtuluş Şenlikleriyle kutlayan Haymanalılar bu sene Covid 19 pandemisi nedeniyle bu etkinliklerini gerçekleştiremedi.

Haymana Belediyesi etkinlikleri gerçekleştiremese de Sakarya Meydan Muharebesi şehitlerini unutmadı ve Haymana Mangaldağı şehitliğinde anma etkinliği düzenledi. Haymana Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı Özdemir Turgut, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti ve STK Başkanlarının olduğu küçük bir grupla ve sosyal mesafe-maske kuralına uygun olarak gerçekleştirilen etkinlikte şehitler için Kuran-ı Kerim Tilaveti okunup dualar edildi.

Turgut “Son Kale Haymana’ya yakışır bir 100. Yıl olacak”

Haymana’nın Sakarya Meydan Muharebesinin geçtiği ve düşmanın durdurulduğu son nokta olduğunu ifade eden Başkan Turgut 99. yıl etkinliklerinin Covid 19 pandemisi nedeniyle iptal olmasının kendilerini daha da motive ettiğini ve amaçlarının önümüzdeki yıl devlet eliyle görkemli bir 100. Yıl düzenlenmesi olduğunu belirtti. Bu amaçla çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Turgut “Bugüne kadar Belediye ve Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü birlikteliğiyle, son 4 yılı uluslar arası düzeyde olmak üzere, çok başarılı sempozyumlar düzenledik.  Bu sene pandemi nedeniyle etkinliklerimiz iptal oldu. Ancak biz çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Amacımız Sakarya Meydan Muharebesinin 100. yılı olan 2021 yılında etkinliklerimizin devlet eliyle ve Son Kale Haymanamıza yakışır görkemde yapılması. Devlet erkânımızın yer aldığı ve Haymana’nın Kurtuluş Savaşındaki rolünün geniş kitlelere duyurulduğu bir yıl etkinlik olmasını istiyoruz.” dedi.