Haymana Belediyesi

Antalya 5. Yöresel Ürünler Fuarında Haymana Rüzgarı Esti

Geri

Antalya 5. Yöresel Ürünler Fuarında Haymana Rüzgarı Esti

23 Ekim 2014

HAYMANA STANDINI ZİYARET EDEN KALKINMA BAKANI CEVDET YILMAZ'A KORUK SUYU VE AYRAN İKRAM EDİLDİ

Antalya Ticaret Borsası’nın TOBB’un desteğiyle bu yıl 5’incisini düzenlediği Yöresel Ürünler fuarı YÖREX Fuarına ilçemiz Ticaret Borsası’da katıldı. Haymana Belediyesi’nin bir tanıtım standı kurduğu fuarda;  Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde görevli bulunan Dünyaca Ünlü Haymanalı Cerrah Prof.Dr.Ömer ÖZKAN’da ilçesinin tanıtımı için yer aldı.

Haymana’ya ait yöresel yiyecek ve içecek ikramlarının yapıldığı fuara; Haymana Kaymakamı Turan ERDOĞAN, Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT, Haymana Ticaret Borsası Başkanı Servet ÖZER, Haymana Ticaret Odası Başkanı Ercan ÖZKAN, Haymana Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet ÖZTAŞ, Haymana Ziraat Odası Başkanı Halil İbrahim BALIKÇI, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Oğuz YÜCEL, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşları olarak, Haymana; büyük bir katılım gerçekleştirdi.

Antalya Expo Center’daki fuar açılışına Kalkınma Bakanı Cevdet YILMAZ, TOBB Başkanı Rıfat HİSARCIKLIOĞLU, TESK Genel Başkanı Bendevi PALANDÖKEN, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Antalya Valisi Muammer TÜRKER, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof.Dr.Habip ASAN, BM FAO Temsilcisi Yuriko Shoji, Belediye Başkanları, Bölge Milletvekilleri katıldılar. Açılış kurdelesini kesme töreninde Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT’ta hazır bulundu.

81 ilin buluştuğu “Anadolu’nun Ruhu Burada” sloganıyla anlamını bulan fuar; bu yıl 113 stantta yurdumuzun dört bir yanında 325 katılımcıyı ağırlıyor.

Haymana ilk kez belediye, kaymakamlık, borsa, sivil toplum kuruluşları ile bir arada, top yekün Termal Turizm Merkezi, Anadolu’nun Buğday Ambarı ilçe olarak tarihi ve kültür birikimini görücüye çıkarıyor.

Haymana heyeti Antalya’da ilk ziyaretlerini Değerli Hemşehrimiz Dünyaca Ünlü Cerrahımız Prof.Dr.Ömer ÖZKAN’ı Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaptılar.

Haymana Belediyesi standını ziyaret eden Kalkınma Bakanı Cevdet YILMAZ'ı Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT karşıladı ve Termal Turizm ilçesi olan Haymana hakkında bilgiler verdi. Haymana'nın meşhur içecekleri olan koruk suyu ve ayranı ikram edildi. Kendisine Haymana Kaplıcalarını tanıtıcı broşür verildi.