Haymana Belediyesi

Başdeğirmen’de Tarihi Dönüşüm Sürüyor

Geri

Başdeğirmen’de Tarihi Dönüşüm Sürüyor

16 Ağustos 2024

Başdeğirmen’de Tarihi Dönüşüm Sürüyor

Haymana’nın en önemli mesire alanı Başdeğirmen’de değişim ve yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Yapılan çalışmalarla, Başdeğirmen’in bir cazibe merkezi haline gelmesi hedefleniyor.

Yaz aylarında Haymanalıların ve misafirlerin uğrak yeri olan Başdeğirmen mesire alanında çalışmalar devam ediyor. 120 bin m²’lik bir alanı kapsayan çalışmalar ile mesire alanı adeta baştan aşağı yenileniyor.

Başdeğirmen Mesire Alanı Yenileme Projesi kapsamında açık ve kapalı düğün salonunun yanı sıra voleybol, basketbol ve futbol sahaları yapılacak. Ayrıca bir gölet oluşturularak deniz bisikleti etkinliği de Haymanalıların ve Haymana’ya gelen misafirlerin hizmetine sunulacak. Proje içeriğinde bir seranın oluşturulması da planlanıyor.

 Hâlihazırda giriş kapısı yenileme, asfalt çalışması, oyun gruplarının yenilenmesi ve onarım çalışmalarının devam ettiği Başdeğirmen’de gölet inşaatı da sürüyor.

Yenileme çalışmalarının ardından Başdeğirmen’in birçok sosyal ve sportif etkinliğe de ev sahipliği yapması hedefleniyor.

Koç “Yepyeni ve Bambaşka Bir Başdeğirmen”

Başdeğirmen’de yaptıkları çalışmaları bir yenileme çalışması olarak değil bir değişim ve dönüşüm çalışması olarak değerlendirdiklerini ifade eden Haymana Belediye Başkanı Levent Koç “Başdeğirmen yıllarca bir piknik alanı olarak görülmüş ve potansiyeli heba edilmiş bir alandı. Biz buranın, Haymana’nın turizm potansiyelinin artmasında önemli rolü olacak bir yer olduğunu düşünüyoruz. Çalışmalarımızı da bu bakış açısıyla yürütüyoruz. İçerisinde açık- kapalı düğün salonlarından, oyun alanlarına, deniz bisikletlerinin yer alacağı göletten spor alanlarına kadar çok geniş bir rekreasyon alanına dönüştüreceğiz. Haymanalı hemşehrilerimiz ve misafirlerimizin aileleriyle güzel ve kaliteli vakit geçireceği bir mesire alanı olacak Başdeğirmen. Şimdiden hayırlı olsun.” dedi.