Cumhuriyet Bayramı Haymana’da Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Haymana’da Coşkuyla Kutlandı

30 Ekim 2014

Haymana’da 28 Ekim 2014 Salı günü saat 08.30’dan itibaren kamu ve özel kuruluşlara ait binalar, işyerleri, tören alanı, yollar ve meydanlar bayraklarla donatıldı. Aynı gün saat 13.30’da Kaymakam Turan ERDOĞAN, Belediye Başkan Vekili Mehmet AYTAÇ, Garnizon Komutanı Ömer SEYHAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver YURTDAŞ, İlçe Emniyet Müdürü Serdal BİLGİN, İlçe Müftüsü Ahmet DANIŞMAN ve çok sayıda birim müdürünün katıldığı çelenk sunma töreninde Saygı Duruşu’nun ardından, İstiklal Marşı okundu.

Haymana’da 29 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 09.00’da Kaymakam Turan ERDOĞAN; protokol sırasına göre makamında bayram tebriklerini kabul etti. Tebrik törenine Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Ak Parti İlçe Başkanı, Chp İlçe Başkanı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Bölge Temsilcisi ve tüm birim müdürleri tam kadro katıldı. Saat 10.30’da Adnan SEVİNÇ Şehir Stadı’nda başlayan törende; Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı okulların, kuruluşların ve halkın bayramını kutladılar. Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı şeref tribünündeki yerlerini aldıktan sonra, Saygı Duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Haymana Kaymakamı Turan ERDOĞAN; günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öğrenciler şiirlerini okuduktan sonra, Haymana Karahoca Mahallesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi büyük ilgi gördü. Haymana Belediyesi’nin sponsorluğunda düzenlenen Cumhuriyet Halk Koşusu’nda dereceye girenlere ödüllerini veren Haymana Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resim, şiir, kompozisyon konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödüllerini takdim ettiler. Halk Eğitim Merkezi Taekwondo Ekibi’nin gösterileri göz kamaştırdı, özellikle karakuşak sahibi bayan sporcular büyük alkış aldı. Lise öğrencileri tarafından Mustafa Kemal ATATÜRK’ün en çok sevdiği şarkılar ve türküler koro eşliğinde seslendirildi. Resmigeçit ile sona eren Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına bu yıl halkın katılımı ve ilgisi yoğundu.