Haymana Belediyesi

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut Halkı Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Geri

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut Halkı Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

7 Ağustos 2014

30 Mart 2014 Mahalli Seçimlerinde Demokrat Parti’den Haymana Belediye Başkanlığı’na seçilen ve bir süre sonra istifa ederek bağımsız olan Özdemir TURGUT, Haymana Kültür Merkezi’nde Halkı Bilgilendirme Toplantısı yaptı.

Kalabalık bir katılımla gerçekleşen toplantıda Başkan TURGUT göreve geldiği 07 Nisan 2014 tarihinden bugüne kadar yaptıkları icraatları halka anlattı. Belediye Bürokratları’nın tam kadro hazır bulunduğu toplantıya Belediye Meclis Üyeleri ’de katıldı. 77 mahallesi olan Haymana’da çeşitli mahallelerden vatandaşlar, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri Başkan TURGUT’u dikkatle dinlediler. Yaptıkları ve yapacakları icraatları tek tek detaylandırarak açıklayan Başkan TURGUT; özellikle eski yönetimden devraldıkları 57 milyon TL borcu katılımcılara madde madde okudu. 6360 sayılı yasa ile hizmet alanı 3 kilometre kareden 3000 kilometre kareye genişleyen, 5 olan mahalle sayısı 77’ye ulaşan, nüfusu 42 bini bulan Haymana İlçesi’nin hizmet alanının genişlediğini bundan ötürüde idare kadrosundaki başkan yardımcısı sayısının teknik başkan yardımcısı kadrosu ile 2’ye çıktığını, 5 olan müdürlük sayısının 14 olarak yeniden düzenlendiğini belirtti.

Başkan TURGUT Haymana Belediyesi’nin logosunun da değiştiğini, kurumsallaşma süreci içinde olan Haymana Belediyesi’nin bütün birimlerinde yeni logonun kullanılmaya başladığını söyledi. 4 aylık icraatı döneminde yapılanları maddeler halinde sıralayan ve alt - üst yapı hizmetlerine değinen Başkan TURGUT karayolunu işgal eden benzinliklerin çiçeklik ve totemlerinin kaldırıldığını, ilgili müteahhitin işe başlamasının beklendiğini belirtti. Pazar yeri kamulaştırması ve proje çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Başkan TURGUT şehir merkezindeki tek yönlü yolun, çift yönlü olarak trafiğe açıldığını; bununda trafiği rahatlattığı kadar çevre esnafının da yüzünü güldürdüğünü söyledi. Mezarlık girişi ve çevre düzenlemelerinin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmasına rağmen yapılan görüşmeler sonucu bu hizmetlerin belediyemizce sürdürülmesi konusunda mutabakata varıldığını, mezarlık yanında bir taziye evi ve caminin hayırsever vatandaşların arsa bağışları neticesinde gerçekleşeceğini, bundan dolayı da ilçemizdeki cenaze hizmetlerinin daha düzenli olacağını belirtti. Haymana Belediyesi imar planı çalışmalarının hızla devam ettiğini, Başdeğirmen Piknik Alanı’nın imar planının yapılması sonrası, değer kazanacağını söyleyen Başkan TURGUT, çok güzel bir piknik alanı olarak Haymanalıların hizmetine sunacağını beklediklerini ifade etti.

Sıcak su sorununa değinen Başkan TURGUT özetle şunları söyledi; “ Ülke genelinde kışın az yağış olduğundan yer altı sularında bir çekilme meydana gelmektedir, yukarıdaki sıcak su kaynağında 12 metre daha derine inilmiş ve yeni sıcak su pompası takılmıştır. Yeni sıcak su kaynağı sondajları için, 1300 noktanın 300 adetin de gaz ölçümü yapılmış ve gaz ölçümleri halen devam etmektedir.” dedi.

Sosyal ve kültürel hizmetlere de değinen Başkan TURGUT gerçekleşen etkinlikleri slayt gösterisi halinde toplantıya katılanlara izletti. Personele Liderlik Eğitimi verildiğini, bir turizm kenti olan Haymana’nın geleceğine yakışır bir üslupla gelen misafirlere nasıl davranılacağı konusunda da personelin ve esnafında eğitimden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Bazı camilerimizin temizlik ve bakımlarını belediyece üstlenildiğini, ilçemizin önemli bir bölümünün Milli Park olarak ilan edilmesi konusunda önemli mesafeler kat edildiğini; Mangaldağ, Çaldağ, Türbetepe’yi kapsayacak bu projenin Bakanlar Kurulu’ndan geçmesini beklediklerini söyledi. Sosyal ve kültürel hizmetlere büyük önem vereceklerini, Kültür Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirdikleri Çocuk Oyunları ve Ramazan Şenliği’nin gelecek yıllarda da geleneksel hale getirileceğini, Cimcime Otelinin açık yüzme havuzlarının halkımızın hizmetine açtıklarını ve yüzme kurslarının verilmeye başlandığını, yardım paketi, kandil simidi, imsakiye dağıtımının yapıldığını anlattı.

Ulaşım ve sağlık konusunda önemli adımlar attıklarını, Ankara - Mahalleler arası ve şehir içi servis hizmetlerinin başladığını ve halk nezdinde büyük ilgi gördüğünü, Cimcime Meydanı’ndaki otoparkın ücretsiz hale getirildiğini, kaldırım işgallerinin son bulduğunu, merkez ve mahallelerde periyodik olarak sineklere karşı ekiplerce ilaçlamanın yapıldığını söyleyerek ilerleyen günlerde yapılacak icraatlara değinen Başkan TURGUT bu icraatları da şu maddeler halinde sıraladı:

  1. Uyuz (Seyran) Hamamı olarak bilinen alanı tekrar hizmete sunacağız
  2. İlçemiz imar planının aksayan yönleri gözden geçirilerek revizyonunun yapılması
  3. Turizm planlarının aksayan yönlerinin tespit edilerek revize edilmesi
  4. Tır yolu olarak bilinen yolun turizm yolu olarak düzenlenmesi
  5. Gölet etrafının düzenlenmesi için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte proje çalışmalarının başlatılması
  6. Mevcut park ve çocuk bahçelerinin iyileştirilmesi yeni park ve çocuk alanlarının hazırlanması
  7. Genel tuvalet yapılması ve en kısa zamanda hizmete sunulması turizm danışma bürosu kurulması
  8. Kaymakamlık yanında yer alan taksi durağı minibüs durağı ve oraya park eden kamyonlara depolama alanları hazırlanarak o bölgedeki araç yoğunluğunun azaltılması
  9. Kültür merkezi altındaki otoparkın faaliyete geçirilmesi
  10. Yaşanan içme suyu sıkıntısı ASKİ sorumluluğunda olsa da sorunun giderilmesi için gerekli temaslarda bulunulmakta olup (Başdeğirmen mevkiinde sondaj çalışmaları devam etmektedir) çalışma sonunda su sorunu büyük ölçüde çözülecektir.
  11. 12 Eylül Haymanamızın Kurtuluş Günü olması nedeni ile gerektiği gibi kutlanması için Milli Mücadele de Haymanamızın yeri sempozyumunun yapılması ve adına yakışır bir kutlamanın yapılması
  12. Aile yaşam merkezi kurulması için Ankara Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler devam etmektedir.
  13. Mezarlık bünyesinde hayırsever bir vatandaşın arsa bağışı ile taziye evi yapılması ve yine mezarlık içinde camii, gasil hane ve morg yapılması