Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT Muhtarlarla İlk Toplantısını Yaptı

Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT Muhtarlarla İlk Toplantısını Yaptı

10 Temmuz 2014

Haymana Belediye Başkanı seçildikten sonra personeli ile bir araya gelen Özdemir TURGUT, daha önce köy ve belde statüsünde olan ve yeni yerel yönetimler yasası ile mahalleye dönüşen 77 mahallenin muhtarı ile de Haymana Belediyesi Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

Toplantıda bir konuşma yapan Özdemir TURGUT, Haymana’nın bir Tarım, Kültür, Termal Turizm Kenti olduğunu, yıllarca ihmal edildiğini belirterek, ilçenin kalkınması için tüm olanakları seferber edeceğini, sayıları artan mahallelerin sorunlarının arttığını bu sorunların giderilmesinde muhtarlarımızla işbirliğini geliştireceklerini söyledi.Başkanın konuşmasından sonra Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet ÖZTAŞ ve İbrahim KOMSUOĞLU birer konuşma yaptılar.2880 kilometre kare yüzölçümü bulunan 77 mahallesi ve 42 bin nüfusu ile hizmete büyük ihtiyaç duyulduğunu, teknik ve sosyal sorunları dile getirdiler.Söz alan Haymana Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulkadir BEŞKAYA’da, muhtarların özlük sorunlarına değinerek, yeni yasa ile muhtarlara asgari ücret seviyesinde maaş bağlanmasının rahatlanma sağladığını, maaşlardaki gecikmeye  değindi.Söz alan bazı mahalle muhtarları, mahallerinin acil sorunlarına belirterek, Başkanla da sohbet ettiler.