Haymana Belediyesi

Tıp Bayramına Haymana’da Görkemli Kutlama

Geri

Tıp Bayramına Haymana’da Görkemli Kutlama

30 Kasım -0001

Haymana Belediyesi tarafından Haymana Cimcime Sultan Termal Otelinde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı ilk kez Haymana’da görkemli kutlandı. Haymana Devlet Hastanesi ve ilçedeki ilgili sağlık kuruluşlarında görevli doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanlarının tam kadro katıldığı kutlamaya ilçedeki bürokratlar, birim müdürleri ve sivil toplum kuruluşu yöneticileride büyük ilgi gösterdiler.

Haymana Kaymakamı Turan ERDOĞAN, Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT, Haymana İlçe Garnizon Komutanı Ömer SEYHAN, Haymana İlçe Emniyet Müdürü Bülent DEMİR, Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver YURTDAŞ ve Haymana İlçe Müftüsü Ahmet DANIŞMAN ile Haymana Belediye Başkan Yardımcıları Sevil BALCI ATAK, Mehmet ÖZTAŞ ve Birim Müdürleri bu mutlu günlerinde sağlık çalışanlarını yalnız bırakmadılar.

Açılış konuşmasını yapan Haymana Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Tekin AKBABA özetle şöyle konuştu; “Biz doktorlar yeminimize sadık kalarak, doğru zamanda, doğru tanı ile doğru tedavi ve satın alınabilir, doğru sağlık hizmeti sunmayı görev sayıyoruz. Bu onurlu görevi yerine getirirken, hasta memnuniyeti sağlamayı temel ilke kabul ediyoruz. Bu önemli günde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli konuklara teşekkür ediyoruz. Doktorluk mesleği meşakkatli, özveri isteyen saygın ve onurlu bir meslektir. Mesleki ve sosyal sorunlarımızın çözümü noktasında, beklentilerimiz vardır. 14 Mart bizleri bir araya getiren, sağlık çalışanlarının bir nebze olsun hatırlandığı önemli bir gündür.” dedi.

Törende söz alan Haymana Kaymakamı Turan ERDOĞAN yaptığı konuşmada; “14 Mart 1827 tarihi Türkiye’de modern Tıp’ın başlangıcı olarak kabul edilmektedir. 1919 yılında Milli Mücadelenin en ateşli günlerinde, doktorlarımız bu günü kutlama cesaretini göstermişlerdir. Doktorluk bir sanattır. Uygulamasında zoru başarmak en temel görev olan bu sanatın, zorluklarının yanı sıra  kutsallığı, saygınlığı, insan hayatını kurtarma,özverisi bulunmaktadır.” dedi.

Kutlamada bir konuşma yapan Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT; ”Ülkemizde modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilen 14 Mart Tıp Bayramının 188. yıldönümünü kutlamaktayız. 1976’dan beri sadece 14 Mart günü değil, 14 Martı içine alan hafta boyunca kutlama yapılmakta ve bu hafta Tıp Haftası olarak kutlanmaktadır. Tıp Bayramı Türkiye’de tıp alanında çalışanların hizmet sorunlarının tartışıldığı, bilime katkılarının ödüllendirildiği bir anma ve kutlama günüdür. İlk kutlama 1919 yılının 14 Martında işgal altındaki İstanbul’da gerçekleşmiştir. Tıp Bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır. Kaliteli bir sağlık sistemi, güçlü ve nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. Sağlık hizmetlerine yönelik yatırımları artırarak hizmet kalitesini yükseltmek, bütün vatandaşlarımızın eşit koşullarda hizmetlerden yararlanmasını sağlamak devletimizin ve hükümetimizin temel görevi olmalıdır. Toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına hizmet veren değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Kutlamada yemekler yenildi. Sağlık personeline plaketler sunuldu.Orkideler dağıtıldı.